Descult pe ulita

Intors de pe meleaguri straine – a se citi Iasi, Moldova – cu inima ciobita in buzunar si un portofel plin de promisiuni desarte, am naufragiat cu submarinul galben pe pajistea din fata casei parintesti din Saftica, localitate membra a Confederatiei Agricole Ilfovene… Plecat din gazon si esuat in iarba salbatica ce se intinde nonsalant dincolo de portile “ranchului” familiei.

Pauza competitionala m-a sechestrat la tara, batuind descult pe ulita alaturi de pseudovaca mea baltata, in cautarea civilizatiei pierdute, dar tot ce gasesc in boschetii care presara covorul vegetal sunt un fazan turmentat care imi comenteaza orice miscare si un stol de maidanezi care isi ia rapid zborul din fata entuziasmului lui Sky.

Doi nori pufosi se rostogolesc lenes pe cerul imaculat de albastru care zace prabusit peste campul parjolit de soare. Tanjind dupa agitatia muzicala a orasului incep sa descopar simfonia tacuta a salbaticiei ilfovene si sa ma pierd, pe zi ce trece, tot mai mult in armonia ei.

Calare pe martoaga mea galbena, dansez liber prin aerul torid de iulie, pe potecile si drumurile prafuite, descoperind secretele tinutului agricol Ilfov. Cu palaria de cowboy – NewEra, pentru cunoscatori – trasa adanc pe fruntea plesuva, cu ochii paziti de lentilele RayBan si fata mascata de barba crescuta haotic in saptamanile petrecute in nord-vestul salbatic, ma pierd in incursiuni si raiduri scurte in zona de nord a capitalei, in cautare de aventura si la vanatoare de mori de vant.

Dar orasul nu ma mai atrage, iar muzica lui devine doar zgomot pentru timpanele mele fine de taran ilfovean cu buletin de Bucuresti (inca).

Si oricat de ispititor ar parea dansul luminilor de zirconiu ale orasului dormind in noapte, prefer sa ma pierd descult alaturi de pseudovaca mea balatata pe nisipul plajei oceanului auriu de iarba inalta, ce se unduieste tacut in lumina rosiatica a apusului de soare, la vanatoare de iepuri sau fazani – dar in general soareci de camp.

Poate reusesc sa-l gasesc si pe oraseanul naufragiat de la Iasi cu care m-am intors, dar cowboy-ul din mine nu prea este entuziasmat de planul acesta.

Libertatea rurala pare mult mai dulce decat civilizatia moderna care sclipeste artificial la orizont.

imageedit_3_6959499288.jpg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s