Valentin (repostare)

Nu este de aici, chiar daca vorbeste si se comporta ca si cum ar fi. El este de fapt nascut in America. A ajuns la noi, adus de vremurile noi si timpurile moderne.

Pe Valentin l-am cunoscut la finalul liceului, cand mi-a fost introdus de iubita mea din acea perioada. Nu ne-am placut niciodata, dar ne-am inteles tacit sa parem amici doar de dragul aparentelor. Mi-am dat seama ca iubita mea era mai fascinata de el, decat de mine. Nu m-a deranjat. Stiam programul lui. Nu sta cu noi decat doar o zi pe an.

De cand ne-am cunoscut, ne-am tot intalnit ocazional, in fiecare iarna de atunci. Cateodata vine la mine, dar niciodata nu o face cand sunt singur. In momentele cand nu o face, ma simt bine sa aud cum vizita lui streseaza si alti prieteni ai mei. Dar toti il iubesc la de fel de mult ca si mine… deloc.

Valentin nu este de aici. Barbat bine, adus, parca, direct de pe covorul rosu al Oscarurilor americane, cu o prestanta demna de sange albastru, apare anuntat intodeauna pe 14 februarie, producand debandada in urma lui.

Dar tot timpul vei fi pregatit pentru el. Nu ai cum sa uiti ca vine. Toate femeile din jurul tau iti vor aminti asta zilnic, inca din prima zi a anului noi. Toate canalele media te vor avertiza, ca tu sa nu fi luat prin suprindere. Pana si Google te va stresa cu doua zile inainte ca Valentin soseste.

Nu am inteles niciodata ce vad toate femeile la el. Da. Arata bine. Stie cum sa nu fie badaran ca noi. Cina romantica cu el pare scena de film, noaptea se va termina sigur cu focuri de artificii (DACA NU AVETI, CAUTATI-L PE DUDU).

Asa am fost si noi la primele intalniri cu ele. Tot Valentini am fost. Si ca si Valentin, am obtinut ce am vrut. Dar spre diferenta de el, care a doua zi fuge si nu mai auzi de el timp de un an, noi am ramas pe loc. Dar ele inca il asteapta pe el.

Valentin nu este de aici. Dar este ca mine si ca tine. Un ipocrit si un egoist. Timp de un an se iubeste pe sine, iar apoi are nevoie sa inventeze sarbatori si persoanje, pentru a-si da impresia ca este altruist si ca stie sa iubesasca si pe altii. Bine ai venit, Valentin!

Un gând despre “Valentin (repostare)

Lasă un comentariu