Plugusorul

Sper ca sarbatorile voastre de iarna sa fi fost fericite si anii care urmeaza, multi si imbelsugati, chiar daca colindul meu vine cu o intarziere cfr-ist de lunga si doar cuvintele din urare mascheaza goliciunea din spatele lui. Oricum se vor pierde probabil in gramada de ganduri bune, noroc si sanatate care ti-au umplut frigiderul aceste zile, asa ca nu imi fac griji ca ai observat absenta mea de pe baricadele ridicate in jurul nostru de bucuria sarbatorilor de iarna.

Stiu ca te-ai bucurat din plin de ele, in timp ce navigai cu viteza de dric pe strazile din Bucuresti in cautare de provizii pentru cele doua saptamani apocaliptice ce urmau sa se abata caledaristic pe aici. Sunt sigur ca ai simtit magia sarbatorilor la fiecare scoatere de portofel, in timp ce alergai dupa cadouri prin Mall, Harry Potterul din tine incercand toate trucurile din joben, pentru a impaca si vaca si capra care asteaptau cadouri sub bradul de acasa.

Tot de fericire si prosperitate vei canta si atunci cand vei sta capturat de traficul de pe autostrazi sau din Valea Prahovei si nu vei fi nici nervos si nici stresat atunci cand vei ajunge la munca, a doua zi. Minivacanta de sarbatori si timpul liber adus de Mos Craciun probabil ti-au umplut bateriile si esti gata sa ataci munca cu aplombul iepurasului Energizer din reclame (si probabil aplombul tau va dura la fel de mult ca si spotul, dar asta e partea a doua).

Ai fost fericit in mijlocul oamenilor dragi tie, chiar daca fetele si numele acestora se schimba in fiecare an, in functie de necesitati si instinct. Iar dupa sarbatori oricum cu jumatate dintre ei nu vei mai tine legatura asa strans, cum ai promis in noaptea dintre ani. Dar atat timp cat ai sanatate, bucurie si noroc, nu ai de ce sa iti faci griji pentru ei. Incantația ta magica ii va proteja.

Fericirea care te-a cuprins la cumpana dintre ani te-a urmat si dimineata la baie, in timp ce iti depuneai pentru a mia oara juramintele antialcool in fata albului si neclintitului W.C., dispus sa ascunda gandurile necurate care se plonjeaza sec in el, din gura ta deschisa.

Banuiesc ca tot plin de magia sarbatorilor iti calculezi si bugetul cu care vei ataca noul an, chiar daca cheltuielile din ultimele saptamani au depășit cu mult si cele mai negative proiectii. Dar te descurci tu… nu e prima oara cand se intampla si probabil la cum te vad ca rumegi acum… nici ultima.

Ai fost oricum prea ocupat ca sa simti caldura Craciunului si lumina sarbatorilor din colindul meu, iar eu prea lenes ca sa trec pe aici in ultimele doua saptamani, dar acum daca tot am sters laptopul de praf si l-am deschis, am decis sa impartasesc bucuria si gandurile mele bune.

Eu nu iti doresc ani multi pe care sa ii petreci ca un sclav muncind pentru un viitor ce nu va veni vreodata sau pentru o pensie mizera in care sa iti ineci amintirile. Nu iti urez sa fii sanatos, pentru ca stiu ca iti vei bate oricum joc de acest lucru intr-un milion de feluri cretine. Nu vreau sa ai noroc, pentru ca tin prea mult la tine pentru a te lasa la mana destinului. Nu vreau nici ca lumina lui Iisus sa te lumineze si nici duhul sfant sa te ocroteasca, pentru ca te prefer stins si cu mintea deschisa, ca sa te poti bucura de lucrurile reale din jurul tau.

Iti doresc doar sa te trezesti si sa adormi fericit in fiecare noapte pentru tot restul vietii tale! Chiar daca vei mai trai doua ore sau 200 de ani, sa simti bucuria vietii in fiecare rasarit, apus sau orice ploaie care te va uda si iti va ascunde soarele.

Sa fii fericit este tot ce conteaza! Restul sunt doar cuvinte goale!

3 gânduri despre “Plugusorul

Lasă un comentariu