Misiunea de salvare

S.O.S 37… Se numeste misiunea de o deosebita importanta, pe care am primit-o ca cel mai inalt rang de prioritate de la Federatia Oltenilor Galactici, cu directive clare de extractie, sub orice forma posibila, a prestigiosului capital J. Cuc, aflat in prezent in sistemul solar L’Palma.

Conform ultimelor sale holograme, avem motive serioase de ingrijorare ca vom pierde nu doar un explorator dornic de noi descoperiri, ci unul dintre cei mai valorosi capitani pe care flota i-a cunoscut vreodata, bijuteria coroanei Federatiei.

Cuc, prin calitatile sale de explorator, conducator redutabil si iubit de echipaj, dotat cu o sclipitoare inteligenta si tehnica, a reusit in nenumarate cazuri sa gaseasca solutii potrivite in cele mai delicate momente. Astfel, a salvat echipajul sau, nu de putine ori, de la o iminenta pierire, iar pe langa asta, a dus la descoperirea atator planete, specii noi, culturi, resurse, atat naturale cat si tehnologice. Descoperiri dupa urma carora Federatia si implicit rasa umana a avut si are de castigat substantial… in cel mai avantajos mod posibil.

De ce atata agitatie si stres in jurul acestei calatorii… riscante?

Conform hologramei nr. 136 din baza noastra de date, capitanul Cuc pare sa fi capatat, de-a lungul perioadei de trei saptamani de stationare pe planeta Tazacorte, o forma de halucinatie sau anestezie neuronala. In termeni mai usor de inteles, se pare ca sporii proveniti de la un anumit tip de vegetatie locala au fost inhalati timp suficient de indelungat incat sa afecteze in mod inconstient gandirea si starea gazdei.

La o prima vedere, nu pare a fi nimic in neregula cu simptomele pe care le manifesta Cuc… Vorbeste de o stare sufleteasca linistita, pe care mediul i-o creeaza, peisaje de o frumusete unica, localnici mai mult decat primitori, numeroase activitati distractive si descoperirea multor specii biologice cu proprietati unice. Insa ceva din comportamentul sau este neadecvat. Faptul ca ignora cu atata usurinta responsabilitatile pe care le are ca si capitan, ideea ca s-a impacat cu sine si a gasit locul ideal pentru a se stabili si, cel mai rau… faptul ca cere sa i se aprobe demisia din Federatie… nu poate sa ne duca cu gandul decat la un singur lucru… mintea sa este compromisa, iluziile mentale, halucinatiile puternic induse, au pus stapanire inconstient peste intreaga sa capacitate rationala.

Niciodata capitanul Cuc nu a renuntat cu asa usurinta la indatoriile sale, plus ca este prematur inca momentul sau de retragere, lucru pe care l-a dezvaluit superioritatea sa de atatea ori. Imi aduc aminte prea bine, in cateva din momentele sale de relaxare impreuna cu echipajul sau, ca ne-a dezvaluit cate putin din dorintele sale sufletesti… Ne-a spus cu atata simpatie si sinceritate, ca, daca va gasi un loc cat de mic in acest univers infinit, care sa il fascineze atat de mult incat sa simta ca pluteste, acolo se va stabili, dar… nu inainte de timpul sau. Explorarea este prima si cea mai pasionala dragoste a sa si se va perinda cu sete si foame prin colturile universului, acolo unde nimeni nu a mai avut curajul sa mearga vreodata.

Conversatiile cu al nostru capitan au fost intotdeauna o placere reala si motivatia pe care o transmite prin propria sa pasiune e delicios de contagioasa pentru noi toti… De aceea il iubim asa mult.

Am deviat putin de la subiect… Sa revenim la aspectele importante ale acestei misiuni…

Asadar, avem motive reale sa credem ca planeta nu pare a fi ceea este la prima vedere. Nu credem ca scopurile ei sunt atat de pure pe cat par… Dovezi destule de persoane disparute fara urma, parca inghitite de planeta, atat localnici cat si alte specii extratereste… Deschid un caz suspicios.

Asadar, scopul meu, ca si capitan provizoriu pe naveta Globetrotter, este sa ma acomodez cu planeta, sa-i explorez imprejurimile si sa adun cat mai multe informatii si probe, care sa fie ulterior analizate in laborator. Sa determinam cauza acestor schimbari bruste de comportament si sa stabilim daca planeta reprezinta realmente un pericol.

In ultimul si cel mai provocator aspect, pana la urma, este sa il conving pe capitan sa se urce cu mine pe naveta si sa plecam spre Federatie.

Un risc destul de mare al acestei misiuni este ca pot fi infectata si eu de sporii din aerul planetar… De aceea mi s-a facut preventiv un vaccin, ca un antibiotic, dar cu efect limitat si cu probabilitate de 70-80% de imunitate… Asadar, misiunea mea este sa ma misc cat pot de repede si eficient, si sa rezolv acest mister. Cum capitanul este deja infectat, din pacate acelasi tratamentul de care dispunem nu va functiona si pe el cat timp ramane pe planeta. Totul sta in mainile noastre si ale voastre sa il salvam pe J. Cuc!

In cateva momente pornim spre o noua aventura cu coordonatele… sistemul solar L’Palma – planeta Tazacorte. Holograma cu nr. 1 a capitanul provizoriu MissT, in misiunea S.O.S 37, in and out!

Wish us luck… live long and prosper!

– 3… 2… 1… Warp Speed!

Publicitate

Un gând despre “Misiunea de salvare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s