Ultima frontiera

Cu planurile gata si bagajele facute, pregatiti de lansare…3…2…1…BBBBBBBCANCI !!!

Asta se intampla cand alimentezi cu materie neagra ieftina. Carburatorul navei se ineaca si noi suntem nevoiti sa facem salturile spre destinatie folosind una din navele de linie ale Federatiei Oltenilor Galactici, cu Canapeaua Rosie ancorata in spatele nostru.

Dupa patru statii orbitale vizitate si trei gauri de virme strabatute, am aterizati batuti de soarta si cu tot entuziasmul pierdut pe drum, pe Tazacorte, un satelit al planetei L’Palma din Sistemul Canar, locul viitoarei noastre baze de explorari, conform planului stabilit in prealabil de catre Federatie.

Aici am fost intampinati de Mesh, noua achizitie a echipajului Canapelei Rosii. Germyan octogenar, nascut pe Bavaria, dar stabilit de cativa ani-intuneric aici la limita spatiului cunoscut, intr-o colonie germyana, uitata de timp si de Marele Imperiu Germyan in acest sistem solar strain aflat la mii de parseci departare.

Cum nici eu si nici doctorul Kush nu cunoastem tainele dialectului germyiam (un fel  de grohaitolatrat flegmatic) am apelat la limbajul comun al semnelor si am reusit sa ne intelegem spritz cu noul nostru ghid. Dupa aproape o zi de dat din mana (dr. Kush chiar are febra musculara) am reusit sa-l facem pe Mesh sa priceapa ca nava noastra are nevoie de alimentare cu apa si deja suntem in negocieri avansate pentru stabilirea unei conexiuni cu gaz pentru laboratorul chimic al doctorului K.

Sper sa ma tina muschii pana atunci… inca ma resimt dupa timpul petrecut in imponderabilitate. Dupa prima zi de prospectari in jurul perimetrului bazei a trebuit sa ma retrag inapoi pe Canapeaua Rosie, suferind inca de greata provocata de salturile  hyperluminice dese, facute in prima etapa a expeditiei, dar si de o mica gastrita provocata de stresul ultimelor luni.

Imi cer scuze pentru ritmul rar in care scriu in acest jurnal al navei, dar momentan atat eu cat si doctorul Kush suntem ocupati ridicarea bazei si repararea afurisitului de carburator. Atat timp cat Canapeaua Rosie este nefunctionala, riscam sa ratam complet misiunea primita din partea Federatiei.

Am sa revin cu note de jurnal zilele urmatoare. Pana atunci am sa adaug cateva holograme cu noi si cu baza pe care tocmai am ridicat-o, pentru a ramane in arhivele navei pentru posteritate si am sa inchei. Deja coatele doctorului Kush sunt afectate de o epicondilita bilaterala in stadiu acut in urma dialogului avut cu Mesh, si trebuie sa ii iau locul.

Voi face tot posibilul sa folosesc mana care va ramane mai buna, pentru a comunica cu voi mai departe, zilele urmatoare.

attachament>:

Publicitate

Un gând despre “Ultima frontiera

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s