Echipajul

Cu mult timp in urma, intr-o galaxie foarte indepartata, undeva in minele de pe Atlantis l-am intalnit pe doctorul Kush. Eu reconditionam droizi, el inca isi pregatea doctoratul in botanica împreună cu MBA-ul în chimie spatiala si in acelasi timp se ocupa de PR in receptia Domului Minier. De la prima strangere de mana am stiut ca va fi parte din echipajul Canapelei Rosii, chiar daca nu era acelasi sange ca mine.

Intoxicat de chimia dezvoltata toti acesti ani intre noi, am decis ca el sa fie chimistul si botanistul expeditiei, atunci cand Federatia Oltenilor Galactici a hotărât sa ma trimita in misiune de explorare si cartografiere in negura aflata dincolo de granitele sale. In timp ce eu am sa scanez planete si asteroizi in cautare de minereu de praz (Pz- in tabelul Mendelev v3.2) si de zaibar lichefiat ( Zbr- substanta asemănătoare cu cea extrasa din minereu de strugur și e abreviata Vn.- vezi acelasi tabel v3.2), doctorul Kush se va ocupa de experimentele sale chimice in imponderabilitate si va studia botanica locurilor pe care le vom descoperi impreuna. Atat timp cat Federatia nu stie ca se inchina zeului Dinamo de pe planeta Bucuresti, totul va merge struna.

Al doilea membru al echipajului este D.D.u.2.1, un android oltenesc reconditionat in graba in interiorul Halelor de pe Obor, lucru care a dus la mici glitchuri si bug-uri in software-ului sau de baza. Vorbeste fara accent oltenesc si consuma acool in loc de ulei, dar este cel mai bun inginer pe care-l cunosc din intregul teritoriu FOG.

Din pacate Federatia l-a livrat cu bateriile terminate si sunt nevoit sa il las la incarcat acasa. Plecarea fiind iminenta si imposibil de reprogramat, D.D.u. se va reuni cu expeditia abia atunci cand acumulatorii sai vor fi la capacitate maxima. Un inginer terminat imi este inutil pe nava.

La fel va face si locotenetul Miss’T, obligata acum sa vaneze bani, glorie si muste pe Frantezia. Speram sa o avem alaturi de noi pana la finalul acestei misiuni. Fiind ofiterul de Securitate, va asigura protectia echipajului si va interactiona cu diversele forme de viata ostile pe care am putea sa le intalnim de-a lungul aventurii in necunoscut. Atat softul cat si upgradeurile fizice instalate o recomanda pentru acest post.

Duduia Miss’T este amazoana originala, nascuta-n eprubetele pe Amazon Prime si antrenata in circuitele de lupta WTA de pe bazele spatiale Eurospor, chiar daca legatura de prietenie dintre noi s-a aprins atunci cand ii strangeam piulitele si ii sudam telescoapele intr-o clinica de reconditionat cyborgi de pe Atlantis, acelasi loc in care l-am dezgropat de dr. Kush cativa ani mai târziu. Și la cum da din paletă, e buna la prins fluturi sau molii… Depinde de ce vom întâlni în aventura noastră.

Tot asa il astept si pe dr. D.L. Phinul, ofiterul medical al echipajului. De la el nu am mai primit nici o veste in ultimele doua saptamani, lucru putin ingrijorator. Voi incerca sa-l contactez din nou atunci cand vom parasi gaura de vierme si vom naviga dincolo de frontierele Federatiei.

Atunci voi luas legatura si cu eventualii voluntari care vor dori sa ne insoteasca pe parcursul acestei misiuni de explorare. Din pacate, vor trebui sa se descurce singuri cu transportul pana punctul de rande-vous cu nava expeditionara, deoarece cand cititi aceste randuri Canapeaua Rosie se va afla deja pe ruta ei spre necunoscut.

Si este un obicei al nostru oltenesc sa anuntam inainte ca voluntariatul inseamna ca nu vor fi platiti. Ne place sa fim siguri ca nu se va ajunge la talk showuri financiare. Federatia asigura doar cazarea la bordul navei, iar la intoarcere gloria si laurii, amandoua la pachet dar numai daca expeditia va fi un succes…

Adica sa nu ne intoarcem cum am plecat astazi… cu mana pe selfie-stick.

Dr. Kush ma anunta ca ne pregatim sa facem saltul in gaura de vierme si sa lasam in urma baza orbitala Aurel Vlaicu. Deja silueta planetei Bucuresti se estompeaza in negura rece a spatiului.

Necunoscutul ne asteapta.

– Aici Canapeaua Rosie! Cu viteza… INAINTE!… Dar nu prea repede, ca sandramaua asta consuma si mai este mult pana departe…

Publicitate

Un gând despre “Echipajul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s