Magarul

Cu toate ca ies in fiecare zi pe islaz alaturi de turma, la pascut si alte indeletniciri din astea vegetative, inca imi este greu sa ma adaptez la colectivul de dobitoace de la stana. Incerc totusi in fiecare zi, dar este greu sa treci drept oaie bucalaie cand tu esti magarul turmei. Dar este ok… te obisnuiesti.

Nu te va tunde sau mulge nimeni. Singurul tau job este sa cari chestii… si asta doar cand ai tu chef, pentru ca daca pornesti de la primul bici, esti doar un catar prost. Daca ciobanul vrea sa care ceva, lasa-l sa o faca singur, ce coada mea! Sau sa-l ajute ciobanestii, daca tot le este asa drag de bulangiul asta cu fluier de os. Noi suntem magari, nu animale de companie.

Daca iese totusi ceva de haleala in toata schema asta cu caratul, baga-te! Niste nutreturi in plus nu strica. Dar sa nu o faci sa para treaba usoara. Prefa-te ca e greu sa cari. Asa va pune mai putin data viitoare sau te va motiva mai bine. Probabil doar te va bate, dar e bine sa fii optimist in viata.

Vezi ca ciobanasul are idei traznite si s-ar putea sa te antreneze si alerge. Nu zambi ca un dobitoc, pentru ca nu este ceea ce crezi. Nu esti pursange arab. Esti magar si oricat te vei antrena, tot un magar ai sa ramai. Toata vrajeala asta cu fitnessul este doar pentru a te pregati de plug sau pentru a cara si mai multa greutate. Stiu ca ne place iarba… dar nu suntem botanisti.

La inceput ti se va parea enervant sa stai intre oi, dar crede-ma ca este mai bine sa le asculti behaind intr-una de problemele lor mioritice decat sa hranesti lupii din padure. Si daca vrei ca zumzetul lor sa nu iti provoace tinitus, culca urechiile alea gigantice… ce pana mea?! Nu te va confunda nimeni cu un iepure cand esti mai inalt decat gardul.

Bine… acum nu inseamna sa urmezi turma peste tot unde latra cainii. Vezi si tu unde e iarba verde si apa rece. Adapteaza-te… asa am supravietuit mamutilor, asa vom supravietui si oilor, porcilor si vacilor. Nu te duce unde cred altii ca e iarba mai buna. Instinctele de magar te vor indruma intotdeauna spre ce este mai bun pentru tine. Si daca nu… macar te vei face remarcat.

…apoi cocosat de bastonul ciobanasului, dar tot tu ai castigat. Toate dobitoacele vor sti cine este magarul aici.

Iar apoi vor rumega linistite mai departe, asteptand sa fie tunse sau mulse.

8 gânduri despre “Magarul

  1. E cineva interesat să citească o carte fascinantă, cu o poveste uimitoare nemaiauzită până acum, plină de mister, date științifice inedite, dragoste și cu deznodământ senzațional?…
    Aflați cum vă puteți înscrie în Marele Sistem care adună intr-un loc cititori din întreaga lume.

    Apreciază

Lasă un comentariu