Sunt un incult (repostare)

Sunt un incult.

Am incercat sa fiu mai mult decat atat, dar nu am reusit. Stiu sa scriu si sa citesc, iar cateodata ma mai loveste pasiunea desenului, dar dupa primele linii imi dau seama ca, fara talent, pasiunea moare si prefer sa ma rezum la a admira lucrarile lui Stan Lee, Alan Moore sau alti titani ai acestei arte.

Ma pasioneaza si muzica. In timpul liceului, in paralel, am urmat si cursurile Scolii de Arte din Craiova, incercand sa descifrez tainele instrumentului numit chitara. Dar le-am abandonat dupa cateva luni, cand mi-am dat seama ca profesorul nu avea sa ma transforme niciodata intr-un real Slash sau Hammet, invatandu-ma sa cant muzica clasica pe corzi de plastic.

Sunt un incult. Nu ma duc la teatru. Nu imi place… Poate a fost doar soarta care m-a trimis la piese proaste, actori slabi, sau pur si simplu nu sunt destul de elevat sa inteleg de ce trebuie sa stau infipt intr-un scaun pentru cateva ore, ca sa vad o poveste pe care o pot citi intr-o carte sau vedea intr-un film. Stiu. Sunt si oltean pe deasupra. Ne place sa jucam teatru mai mult decat sa privim asa ceva. Dar, din pacate, nu pot sa joc teatru ca sa para ca imi place teatrul… Prefer lucrurile mai light. Mintea mea are si asa destule mistere proprii de rezolvat, pentru a mai fi chinuita si de dileme shakespeariene.

Sunt un incult. Ascult muzica clasica, dar urasc sa ma duc la opera sau la Ateneu. Am fost o singura data in viata mea la un concert de muzica clasica. Am baut o cafea impreuna si am mers amandoi pe drumurile noastre. Prefer sa imi dirijez singur concertele de la adapostul Canapelei Rosii si sa ma transform in Pavarotti la dus, decat sa fiu o pata de culoare intr-o mare de oameni culti. Doar as strica imaginea.

Cu toate ca am fost o singura data la balet in viata mea, a fost doar o aventura de o noapte (sau de o dimineata in cazul meu) si a continuat sa ma caute, dar m-am eschivat mai bine decat romanul cand trebuie sa munceasca (si isi face blog precum subsemnatul). Asa am reusit sa nu mai am si alte aventuri cu aceasta ramura culturala. Baletul ar fi  mult mai interesant pentru mine, daca ar renunta la distributia masculina – barbatii in colanti sunt un cockblocker pentru mine – si as mari numarul de balerine. Sa fim sinceri… nici un barbat nu se duce sa urmareasca Spargatorul de Nuci ca sa vada nucile. Nu?!

Sunt un incult. Ma rezum doar la citit si la scris. Si sunt sigur ca nici aceste doua lucruri nu le fac cum trebuie. Dar asta e… fac si eu ce pot.

Sunt mai cult totusi decat cainele meu. El nu poate citi si scrie… Hmm… dar daca stau sa ma gandesc bine, se poate duce la teatru, opera si balet. Acum nu mai sunt asa sigur… s-ar putea sa fiu incultul casei. Cine stie?!

Publicitate

Un gând despre “Sunt un incult (repostare)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s