Plecat cu plugul (repostare)

Viata nu iti va da tot timpul ce iti doresti.

De fapt, viata niciodata nu iti va da ceea ce iti doresti. Pentru ca viata nu este Mos Craciun sa ofere cadouri. Si cu toate ca stim cu totii acest lucru, tot timpul ne intristam sau ne suparam cand ea ne refuza anumite dorinte sau ne naruie unele visuri. Copilul din noi tot timpul se va imbufna cand nu va primi cadoul dorit. Si chiar daca ne maturizam, copilul va fi intotdeauna ascuns, acolo, in adancul nostru, si se va manifesta, chiar daca unii dintre noi vor avea destule masti pentru a deghiza dezamagirile.

Viata nu indeplineste dorinte. Nu este duhul din lampa fermecata sa iti satisfaca cele mai megalomane visuri si nici nu este covor fermecat ca sa te plimbe prin lume dupa bunul tau plac. Asa ca nu mai e nevoie sa tot freci lampi aiurea. Doar le lustruiesti si atat. Nu iese nimic de acolo.

Viata nu este razboinica, asa ca nici sa te lupti cu ea nu are rost, sperand ca poate asa iti vei satisface dorintele. Asa ca nu are rost sa te lupti cu morile de vant, pentru ca nu se vor mai scrie carti despre tine. Cervantes nu mai traieste.

Viata nu iti va da tot timpul ce iti doresti. Unii dintre noi am descoperit acest lucru in zilele glorioasei Epoci de Aur, altii in anii tumultosi ce au urmat Revolutiei din ’89, si multi dintre voi vor descoperi acest lucru in acest secol al vitezei. Toti invatam asta pana la final, intr-un fel sau altul. Dar nu trebuie sa fim dezamagiti cand unele dorinte vor ramane doar la acest stadiu.

Viata nu iti va da ce iti doresti. Viata iti da doar ce ai nevoie ca sa traiesti. De restul trebuie sa te ocupi tu. Pe ea nu o intereseaza tampeniile tale din cap. Nu vrea decat sa petreaca cat mai mult timp posibil, alaturi de un nerecunoscator ca tine, care tot timpul o ignora, alergand dupa fluturi imaginari.

Viata nu iti va da ce iti doresti. Dar deja ti-a dat tot ce ai nevoie. Restul sunt doar detalii.

Trebuie doar sa deschizi ochii… ai deja tot ce iti trebuie.

Daca si Jagger spune asta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s