Contractul

Am semnat contractul cu ochii inchisi. Pretul era identic, dar oferta primita de la firma concurenta era prevazuta cu prea multe clauze si mi s-a parut foarte greu de onorat. Asa ca am preferat sa aleg un loc mai cald, in detrimentului zonei rezidentiale din Alpii Elevetieni, pentru momentul cand perioada mea de valabilitate va expira.

Nu imi place frigul. Prefer sa ma topesc de caldura, decat sa stau invelit in sute de straturi textile, asemeni unei cepe degerate. Daca ma gandesc, acum, probabil si din aceasta cauza majoritatea povestilor de dragoste incep pe caldura si se sfarsesc atunci cand mai punem niste haine pe noi.

Am preferat sa semnez contractul mai simplu, pentru resortul hotelier unde am sa imi retrag sufletul atunci cand va atinge varsta pensionarii. Oricum nu am gasit decat doua oferte in prefixul religios al zonei in care locuiesc. Puteam sa aleg intre un complex rezidential luxos, construit undeva prin Alpii Elvetieni, numit Raiplex sau ceva de genu’… si un cartier rezidential, undeva pe la tropice, printr-un loc pierdut de lume, IaduPark sau Yaduville… cam asa ceva.

Sincer, sunt total dezamagit de lipsa de profesionalism a departametului de marketing al complexului din Alpi. Habar nu au sa isi vanda produsul. Adica oferta lor poate functiona in 1900-toamna, dar nu cred ca mai au vreo sansa la noul tip de cumparator, daca nu schimba radical modul de abordare al potentialului client. Nu cred ca pretul lor mai este corelat cu fluctuatiile din economie, iar clauzele si cerintele pe care le impun pontentialilor cumparatori mi se par chiar nesimtite, privind in ansamblu toata oferta lor. Nu prea s-au adaptat la schimbarile pietei. Dar asa sunt ei, mai conservatori. Probabil si de aici tot izul asta de sange albastru…

De ce as alege sa imi mut resedinta intr-un complex rezidential, oricat de luxos si regal ar fi el, cand are un regulament de ordine interioara stufos, in doua volume, si o gramada de anexe?! Si daca mi se cere sa renunt la o gramada de lucruri care chiar imi plac, pentru un amarat de apartament, doar ca are panorama cu noruleti si cer albastru, cum as putea sa aleg o astfel de oferta?

Dar asta este doar parerea mea si trebuie tratata ca atare. Am preferat a doua varianta, venita de la tropice. Pretul era acelasi, dar lipsa clauzelor si adaugarea bonusurilor de performanta in contractul de vanzare-cumparare mi s-au parut de nerefuzat. Si mai ales ca nu sunt asa pretentiosi in alegerea clientelei.

Conform bonusului, deja am pregatita vila mea cu cazan cu bule, unde voi servi ceaiuri multe cu prietenii mei, dar in contract imi arata ca mai am destul timp cat sa imi cresc dimensiunile proprietatii. Plus ca am cunoscut o gramada de persoane care deja au achizitionat o proprietate acolo, pana cand am decis sa semnez contractul. Majoritatea persoanelor pe care le cunosc (a se citi “absolut toate”) au facut aceasi alegere ca si mine. Pacat, speram ca macar atunci sa pot scapa de unii dintre ei.

Dar macar e bine. Am sa ma simt ca acasa acolo. Orice ati spune, sunt sigur ca am semnat contractul cel mai avantajos pentru mine. Sunt oltean… nu ma poti fraieri asa usor.

Mai ales ca am auzit ca nu au FREE WiFi in Alpi 😉.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s