Dileme

Nu inteleg politica. Mi se pare o notiune mai depasita decat Biserica si cea mai tampita chestie pe care societatea noastra o putea inventa. Gandindu-ma ca Senatul Roman exista cu mult inainte de nasterea lui Iisus, iar noi, in secolul 21, inca ne mai folosim de acest concept, cu toate ca ne-am globalizat si incercam sa eliminam traditiile medievale care ne-au urmarit ca o ciuma de-a lungul secolelor, incerc sa inteleg cu ce ajuta acest lucru progresul unei societati si evolutia unei specii?!

Nu inteleg de ce este nevoie ca Conducatorii sa fie alesi pe baza de promisiuni facute in Campanii Politice? Oare nu e mai normal sa fie alesi pe baza de concurs sau in urma unor realizari care ii recomanda pentru acele posturi? Chiar avem nevoie de spoturi publicitare pentru a alege un Lider? Nu poate sa fie ales in urma lucrurilor pe care le-a realizat? Ar fi mult mai logic asa.

Nu inteleg de ce trebuie sa fie platiti politicienii?! Nu ii obliga nimeni sa fie senatori sau deputati. Mi s-ar parea logic sa nu fie platiti. Banuiesc ca toti au slujbe cand ajung senatori si deputati. Ei isi doresc asta, iar daca isi doresc asta, de ce sa nu o faca gratis. Nu ei spun ca fac asta din dragoste de tara si popor? Daca Crucea Rosie care salveaza cu adevarat vieti e formata din voluntari neplatiti, asa ar trebui sa fie si politicienii. FAPTELE BUNE SE FAC GRATIS!

Nu inteleg de ce trebuie sa fie asa multi parlamentari? Care e diferenta dintre un numar de 500 de deputati si 50? Nu putem taia un zero cum am taiat la LEII VECHI? Poate asa creste si valoarea politicenilor.

Nu inteleg cum, in secolul 21 , inca ne bazam pe inteligenta votului oferit de majoritate. Daca facem o analiza a populatiei oricarei tari… vom remarca ca majoritatea este formata din idioti si inculti. Chiar trebuie sa decida ei viitorul unei societati?

Inteleg egalitatea intre oameni… dar nu inteleg de ce votul unui analfabet care nu stie pe ce planeta este valoreaza cat al unei persoane active in societate. Nu inteleg de ce trebuie sa voteze cei ce nu contribuie la buget? De ce trebuie sa aleaga ei cum sa fie banii altora cheltuiti?

Am inteles totusi nevoia maimutei de a se da jos din copac si de a se bate cu pumnii in piept si de a da ca disperata din maini. Si eu care credeam ca Planeta Maimutelor era doar fictiune… Poate ar trebui platiti in BANANE.

Dar ce stiu eu?

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s