Mesaj intr-o sticla

Robinson Crusoe, singur pe insula.

Nici un joc nou care sa merite atentie, nici un film interesant la orizont, totul incepe sa fie plictisitor si deprimant.

Vineri continua sa-l ignore, dormind plictisita pe o gramada de frunze de palmier uscate. Oricum ii se falfaie… stie ca Robinson Crusoe nu ii intelege pasareasca… si tot timpul o hraneste si o alinta. Oricum nu ar avea unde sa plece. E o insula mica, in mijlocul oceanului… si daca ar vrea sa inoate nu ar sti in ce directie sa o ia. Lui Vineri chiar i se rupe, sau, cum se zice prin Pacificul de Sud, toarce ca o pisica, in timp ce RC priveste trist soarele care se stinge purpuriu in mare.

Singur pe insula. Pana si apusul asta de soare il deprima… Se gandeste ca toata aceasta priveliste mirifica se va pierde doar in privirile lui. Vineri doarme. Poate ar fi cazul sa caute pe cineva cu care sa impartaseasca astfel de momente…Pe cineva cu care sa rada, sa planga, sa se certe… bastinasul asta paros nu face absolut nimic toata ziua. RC este trist. Soarele apune.

Asta va face. Va cauta pe cineva sa priveasca apusurile cu el. Cine stie… poate vor pleca impreuna de pe insula. Pluta abia asteapta sa fie incercata. Chiar daca are doar 1.6 benzina, sparge valurile ca o torpila nazista.

RC se gandeste indelung si scrie un mesaj pe o hartie. Il introduce intr-o sticla si il arunca spre ultimele ramasite ale soarelui inecat la orizont. Acum nu trebuie decat sa astepte. Se lasa seara… Vineri s-a trezit si cere de mancare in ciripeasca ei.

Singur pe insula, Robinson Crusoe se ridica, isi sterge nisipul pe cur si se duce sa-si hraneasca bastinasul. Valurile marii duc mesajul departe…

Peste cativa ani, cineva gaseste o sticla pe o plaja si citeste mesajul din ea:

     BUNA

       CE FACI? 😉   

Apoi arunca hartia si se plimba pe plaja, mai departe, in lumina rasaritului de soare… Dar vantul duce mesajul mai departe, pe aripile sale.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s