Instalare esuata

 

 

Sunt de 14 ani in Bucuresti.  Si ca orice oltean, care ajunge in tari straine, am incercat sa imi updatez softul instalat pe hardul meu intern, dupa care functionez din ziua in care mama m-a scos pe portile fabricii, in lume.  Ii mai adusesem eu imbunatatiri pe parcurs, adaugand noi aplicatii si extensii ale programului, dar pentru a functiona cum trebuie in Bucuresti, imi trebuia un soft nou, adaptat la noiile componente hardware care veneau la pachet, odata cu mutarea mea intr-o noua locatie.

Dar instalarea s-a dovedit a fi dificila inca de la inceput. Ca la orice Oltean fabricat in Craiova, portul meu USB 3.0  s-a dovedit a fi un pic prea mult, pentru dispozitivele de la care am incercat sa ma resoftez. Majoritatea foloseau inca USB2.0, ceea ce facea transferul de date un pic cam greoi, iar Rabdarea nu este o aplicatie pe care o vei gasi in softul nostru original. Am avut si cateva incercari sa-l instalez de pe CD, dar se pare ca deja altcineva folosise cheia de instalare si cum nu am gasit nici o copie originala, nici la Emag si nici la Media Galaxy, am abandonat aceasta idee.

Instaland un demo de la aplicatia Rabdare ( sau era oare un Trial Version?!) am decis sa astept instalarea plictisitoare, prin porturi USB diferite.  Dar am renuntat si la acest plan, atunci cand alte componente fabricate din Oltenia, sosite putin mai tarziu, au facut transferul imposibil.

Vazand ca nu am nici o sansa la o resoftare decenta, am incercat sa schimb singur linii de program, pentru a putea sa adapatez tot acest hardware la cerintele noi, care incepeau sa apara.  Am reusit sa schimb intreg Office-ul sa functioneze in limba romana, cu toate ca inca mai are bug-uri care ii mai produc scapari de limbaj oltenesc, dar in general apar doar cand ma grabesc. Iar acest lucru nu ma deranjeaza, atat timp cat oricum am nevoie cateodata sa transmit ceva mai rapid, iar limbajul nou mi se pare ca se misca putin mai incet decat cel vechi. Am editat Template-ul  general si am schimbat  modul de asezare al Iconitelor pe desktop, astfel incat sa par purtator de software nou.

Acum pot spune ca functionez cat de cat normal, in acest nou mediu, cu toate ca unele aplicatii de aici, inca refuza sa se instaleze la mine pe hard (sau am ridicat eu FireWall-ul prea sus?!). Oricum nu imi par programe originale, create pe meleagurile noastre si cum nu am AntiVirus bun, imi este frica sa nu ma aleg cu ceva urat, care sa imi dea peste cap tot softul. Cred ca sunt bine cum sunt acum. Nu mai vreau sa fac imbunatatiri.

Dupa 14 ani in Bucuresti, in care am tot esuat sa imi fac Update-uri si sa imi instalez softul de Capitala, pot spune ca sunt bucuros ca nu am reusit acest lucru.Frica ca am sa ma pierd, in valtoarea tulbure a acestui oras, s-a sters definitv de pe Hard.

Mi-am dat seama, ca atat timp cat am inca softul de Oltean instalat, am sa gasesc intodeauna un mal spre care sa inot, chiar daca unele aplicatii noi, s-ar putea sa ma incetineasca. Am renuntat la Perfectul Simplu, iar aplicatia PRAZ nu am avut-o niciodata instalata. Oricum nu au fost lucruri importante. Doar ii ajuta pe ceilalti sa realizeze unde ai fost fabricat.

Soft-ul nostru este mult mai mult de atat. Sincer imi pare acum mult mai performant decat cel care se utilizeaza frecvent in Bucuresti si consider ca de fapt tot ce as fi reusit sa fac era doar un Downgrade, la ceva care pare fabricat pe genunchi, in timp ce programatorul astepta metroul la Piata Romana.  Superficial de complex, fara o baza stabila, care in general va cere multe alte resurse, si iti va uza si distruge in timp hardware-ul.

Sunt bucuros ca am ramas cu softul original…Chiar daca se mai blocheaza cateoadata. Ii dai una si isi revine la loc. Doar  scrie MADE in OLTENIA pe procesoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s