Maturizare

Imi propun sa ma Maturizez, aproape in fiecare noapte cand inchid ochii, sperand ca lucrul acesta sa se intample magic, in timp ce eu alunec in vise. Dar in fiecare dimineata descopar dezamagit ca minunea nu s-a intamplat.

Ciudat… am crezut ca se va intampla de la sine. Asa mi-au spus batranii Tribului, ca viata va transforma copilul cu vise ciudate intr-un barbat adevarat, care va sti sa isi croiasca propriul destin. Nu stiu cum s-a intamplat la voi, dar eu inca astept schimbarea care se pare ca refuza sa ma viziteze.

Dar batranii pot fi depasiti de multe ori de vremurile in care traiesc si m-am gandit ca poate procesul de Maturizare s-a schimbat. Poate e ceva ce trebuie sa fac sau sa invat eu. Zilele trecute, cand am fost la film, am trecut si prin Carturesti, gandindu-ma ca poate gasesc un manual sau macar un ghid despre cum sa ma maturizez. Nu am gasit nimic care sa merite cumparat la nici una din sectiunile cautate. Si am petrecut ceva timp citind titluri de lucrari, pe cotoare de carti, frumos editate, si la DEZVOLTARE PERSONALA si la CARTI TEHNICE, chiar si la HOBBY. Nimic. Absolut nimic. Asa ca mi-am luat cateva comicsuri cu Superman si m-am dus sa vad Logan. Am hotarat sa ma maturizez ziua urmatoare.

A doua zi am inceput-o cautand pe Google ceva despre Maturizare, dar tot ce am gasit pareau mai mult materiale de propaganda, sau erau mult prea comerciale pentru a putea fi folosite in descoperirea acestui proces complicat de maturizare. Se pare ca ”Manualul Barbatului Matur” sau “Cum sa fii un om matur” nu s-au tiparit inca. Asa ca am decis sa astept pana ziua urmatoare si am petrecut ce a mai ramas din restul celei prezente pe Canapeaua Rosie, jucandu-ma Horizon Zero Dawn, pentru ca jocul este pur si simplu I N C R E D I B I L. Amin.

A treia zi m-am hotarat sa nu mai caut nimic. Toata noaptea am petrecut-o gandindu-ma daca am facut eu ceva gresit in toti acesti ani si am ratat momentul intalnirii cu maturitatea. In fond, am batut cam acelasi drum batut si de altii inaintea mea si se pare ca la ei a functionat perfect.

Am fost la facultate ca si voi, dar, in afara de diploma si de o meserie, mi se pare ca au uitat sa imi dea si Maturitatea. Am cautat-o apoi la serviciu, in Romania, apoi pe meleaguri straine, apoi m-am intors dupa ea inapoi in tara, dezamagit pentru ca in afara de experienta in domeniul meu de munca nu gasisesem si procesul care sa ma Maturizeze.

Am cautat Maturizarea intr-o relatie de lunga durata, apoi intr-o casnicie de 7 ani si apoi am sperat ca o voi gasi in divort, dar nu a fost niciodata acolo, se pare…

Prietenii mi-au spus ca am sa o intalnesc sigur prin baruri sau cluburi, dar nu a fost de gasit. Nici macar pe fundul paharelor goale, lasate in urma mea. Nu am gasit decat timp pierdut in locuri care nu imi plac si mahmureala criminala de a doua zi. Oricum, fiind inca un copil, alcoolul nu prea imi prieste. De aceea prefer ceaiul.

Sincer, am tot obosit sa incerc sa ma maturizez. Nu stiu exact ce trebuie sa fac sau cum trebuie sa fiu. Am crezut tot timpul ca este o chestie care se intampla de la sine. Nu am crezut ca va trebui sa pierd atat timp, cautand-o in zadar. Batranii Tribului aveau dreptate… trebuie sa vina de la sine.

Asa ca pana ajunge Maturizarea la mine am sa-mi mai cumpar un joc de consola si poate niste comicsuri. Nu ma grabesc nicaieri… daca ma cauta ma va gasi aici, pe Canapeaua Rosie.

3 gânduri despre “Maturizare

  1. II povesteam unei colege cam acelasi lucru” ca desi au trecut ceva ani peste mine, sunt sotie si mamica , am o functie cu o oarecare responsabilitate, nu simt ca m-am maturizat; ici si colo a aprut cate un rid si poate un kilogram in plus, dar ma simt tot fata de la facultate(14 ani in urma)! Mi-e dor de timpul de atunci, desi acum nu mi-e rau deloc ” Bizar a fost raspunsul colegei: ” Nu te-ai mai maturizat si tu?! ” Se pare ca nu!💌

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu