Past Tense

 

Fericirea nu exista la timpul prezent. Este doar o creatie a creierului, pentru a ne oferi un motiv pentru a ne trezi dimineata, si a cauta toata ziua momentul  in care o vom intalni. Iar seara adormim, sperand ca se va intampla ziua urmatoare.

Fericirea nu poate exista decat la timpul trecut.  Multi o confunda cu sentimentul de bucurie, altii cu spiritul de veselie, iar unii cand sunt euforici sau fascinanti  cred ca au intalnit fericirea. Dar se insala. Fericirea nu exista decat la timpul trecut,  iar cea din viitor e intodeauna o himera.

Fericirea nu o poti simti la prezent. Chiar daca probabil cand citesti aceste randuri, te gandesti cat de idiot sunt eu ca spun asta, pentru ca tu esti fericit la prezent. Dar gandeste-te bine…oare nu te inseli? Adica banuiesc ca din fericire ai gasit acest articol, postat pe o retea de socializare (unde tu nu cauti de fapt fericirea,pentru ca tu esti fericit…remember?!). Si oricum nu ai avea cum sa fi fericit, pentru ca fericirea este o stare, nu un sentiment.

Fericirea nu poate fi decat la timpul trecut, pentru simplu fapt, ca ea trebuie sa aiba un inceput si un sfarsit, ca tu sa realizezi ca ai experimentat-o.  Poti crede ca ai intalnit fericirea in present, dar pana nu se va termina , nu vei fi sigur niciodata daca a fost real sau doar ai fost inselat de o iluzie. Si abia cand se termina, poti fi sigur daca ai intalnit la trecut fericirea sau ai experimentat cu totul altceva.

Intodeauna iti amintesti de fericire la trecut. Intodeauna vei povesti cum ai fost fericit in anumite momente din viata, tot timpul vei rememora ce inseamna fericirea cand vei simti bucuria unui moment, care iti va aminti de timpurile trecute. Fascinatia, euforia te vor intoarce intodeauna cu gandul la persoane si clipe  sau la alte locuri  pe care le-ai vizitat cand erai fericit.

Asta pentru ca fericirea este o stare si nu o poti avea decat la timpul trecut. Nu ai cum sa o simti la present, fiind pierdut intr-o mare de sentimente care te pot indruma spre stari pe care nu le cauti.

Pentru ca fericirea este o stare. La fel si tristetea. Dar daca pe prima o poti experimenta doar la timpul trecut, pe cea de a doua o poti simti la toate timpurile…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s