Plecat cu plugul

Viata nu iti va da tot timpul ce iti doresti.

De fapt, viata niciodata nu iti va da ceea ce iti doresti. Pentru ca viata nu este Mos Craciun sa ofere cadouri. Si cu toate ca stim cu totii acest lucru, tot timpul ne intristam sau ne suparam, cand ea ne refuza anumite dorinte sau ne naruie unele visuri. Copilul din noi tot timpul se va imbufna cand nu va primi cadoul dorit. Si chiar daca ne maturizam, copilul va fi intodeauana ascuns, acolo in adancul nostru si se va manifesta, chiar daca unii dintre noi vor avea destule masti pentru a deghiza dezamagirile.

Viata nu indeplineste dorinte. Nu este duhul din lampa fermecata sa iti satisfaca cele mai megalomane visuri si nici nu este covor fermecat ca sa te plimbe pe tine prin lume, dupa bunul tau plac. Asa ca nu mai e nevoie sa tot freci lampi aiurea. Doar le lustruiesti si atat. Nu iese nimic de acolo.

Viata nu este razboinica, asa ca nici sa te lupti cu ea nu are rost, sperand ca poate asa iti vei satisface dorintele. Asa ca nu are rost sa te lupti cu morile de vant, pentru ca nu se vor mai scrie carti despre tine. Cervantes nu mai traieste.

Viata nu iti va da tot timpul ce iti doresti. Unii dintre noi am descoperit acest lucru in zilele glorioasei Epoci de Aur, altii in anii tumultosi ce au urmat Revolutiei din ’89 si multi dintre voi vor descoperi acest lucru in acest secol al vitezei. Toti invatam acest lucru pana la final, intr-un fel sau altul. Dar nu trebuie sa fim dezamagiti cand unele dorinte vor ramane doar la acest stadiu.

Viata nu iti va da ce iti doresti. Viata iti da doar ce ai nevoie ca sa traiesti. De restul trebuie sa te ocupi tu. Pe ea nu o intereseaza tampeniile tale din cap. Nu vrea decat sa petreaca cat mai mult timp posibil, alaturi de un nerecunoscator ca tine, care tot timpul o ignora, alergand dupa fluturi imaginari.

Viata nu iti va da ce iti doresti. Dar deja ti-a dat tot ce ai nevoie. Restul sunt doar detalii.

Trebuie doar sa deschizi ochii… ai deja tot ce iti trebuie.

Daca si Jagger spune asta…

Publicitate

Un gând despre “Plecat cu plugul

  1. Multumit nu esti niciodata1, sau cel putin unii care au asteptari mari de la ei 2 unii sunt indiferenti,altii ambitiosi 3 si altii multumiti efectiv cu putinul pe care il au…Faina postarea 😉

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s